Народните представители да нямат ваканция за предстоящия Великден - такова решение

...
Народните представители да нямат ваканция за предстоящия Великден - такова решение
Коментари Харесай

Депутатите - без великденска ваканция?

Народните представители да нямат почивка за идния Великден - такова решение е взето по време на първия председателски съвет на новия парламент.

„ Ще внесем план великденската почивка да бъде анулирана. Смятаме, че Народното събрание би трябвало да се заседава, още повече че става дума за два дни след формалните празници и няма потребност Народното събрание да бъде в отмора “, изясни пред публицисти ръководителят на 45-ото Народно заседание, Ива Митева.

По думите ѝ е било разисквано още, че би трябвало да има комисия по правни въпроси, комисия по бюджет и финанси, както и здравна комисия.

Митева разгласи, че публицистите ще имат цялостен достъп до всички елементи на постройката на Народното събрание при съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Ще бъде разпоредено да се слагат и дезинфектанти.

„ Аз не разбирам ограничаването, което ви беше направено, тъй като в другата постройка, в която заседаваше Народното събрание, няма нито един дезинфектант. Тоест, и самата администрация не е защитена от COVID-19. Не запознат съм какво се пазиха от вас “, сподели ръководителят на Народно събрание.

От изявлението на Митева стана ясно, че не е член на „ ИТН “ и залага на експертизата си. „ Аз в никакъв случай не съм била член на друга партия. Ако би трябвало да бъда почтена с вас, аз не съм член и на „ ИТН “. Аз съм специалист, като такава съм влезнала в партията, никой не е претендирал от мен участие, тъй че имам цялостна независимост на деяние във връзка с моята експертиза. Работила съм с всички партии от 2000 година, тъй че съм била безусловно самостоятелен специалист и не съм работила политически “, разясни тя.

Първото постоянно съвещание на Народното събрание ще бъде на следващия ден от 10:00 часа. Интригата занапред е ще участва ли и премиерът Бойко Борисов, откакто на председателския съвет беше решено той да бъде извикан на чуване за направения от неговия кабинет план за възобновяване и стабилно развиване.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР